Zo bemachtig je je droomhuis

Zo bemachtig je je droomhuis

16 March 2023 Off By Margie

Je eerste woning kopen, is een speciale gebeurtenis. Vaak is dit de grootste financiële verplichting die je in je leven aangaat. Naast dat het zoeken naar een woning erg leuk kan zijn, levert het vaak veel spanning op. Er komt een hoop op je af en hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt? En hoe bemachtig ik mijn droomhuis in deze verhitte woningmarkt? Allemaal vragen die misschien rondspoken in je hoofd. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, dit artikel is er om je te helpen!

Maak een duidelijk overzicht van jullie wensen

De allereerste tip is om je wensen duidelijk te hebben. Ga je in je eentje een huis kopen, dan hoef je alleen maar rekening te houden met wat je zelf belangrijk vindt. Maar, de kans is groot dat je met mensen gaat samenwonen in je nieuwe woning. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de wensen en behoeften van een ander. Probeer jullie wensen duidelijk te hebben en deze op papier vast te leggen. Zo kun je altijd makkelijk terugvallen op dit lijstje bij bijvoorbeeld een bezichtiging.

De woningmarkt is verhit en dit maakt het vinden van het perfecte huis een stuk lastiger. Maak daarom ook onderscheid tussen jullie eisen, en jullie wensen. Wat is écht nodig en waar kan er wel iets geschrapt worden. Altijd goed om hier van tevoren al over nagedacht te hebben!

Val op tijdens de bezichtiging

Ga jij een huis bezichtigen? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige die komt opdagen. Probeer dan ook tijdens de bezichtiging een goede indruk achter te laten. Dit doe je door een gezellig praatje te maken met de makelaar en door hierbij goede vragen te stellen. Ook kun je er met je uiterlijk voor zorgen dat je opvalt, door bijvoorbeeld een kleurrijke outfit aan te trekken. Stel ook vooral vragen die voor jou belangrijk zijn en probeer echt alles goed te bekijken in de tijd die je hebt.

Laat je niet gek maken

Het kopen van een huis gaat over grote bedragen. Laat je daarom niet gek maken! Tegenwoordig is er vaak sprake van overbieden. Een goede tip is; kies hierbij voor een niet afgerond getal. Zo is de kans groter dat je bedrag net iets hoger uitkomt dat een ander bod. Ook kun je op andere plekken naar woningen zoeken. Zo kun je naar huizen zoeken die niet op Funda staan. Deze woningen worden vaak aangeboden op andere websites of je hoort er via via over. Zo kun je door naar huizen die binnenkort in de verkoop gaan te kijken, makkelijker je droomhuis vinden! Heel veel succes!