Padel je mee?

Padel je mee?

1 March 2023 Off By Margie

Vraag jij je nog steeds af wat voor geknal je hoort als je langs een tennisbaan rijdt? Of zie je het woord ‘padel’ steeds vaker voorbijkomen op het sportnieuws, maar heb je nog altijd geen idee wat de sport nu precies inhoudt? Dan is dit het juiste artikel voor jou! Lees gauw mee, en binnen no time sta jij op de baan bij Valkencourt Valkenswaard of ergens anders bij Padel limburg (of een andere provincie, je hoeft niet in Limburg te blijven!) Let’s go!

 

Voor iedereen

 

Padel is voor iedereen. Dat klinkt vaak een beetje cheesy, als mensen die term gebruiken, maar in dit geval is het ook echt zo. De sport is toegankelijk en laagdrempelig vanwege simpele regels, staat veel creativiteit en lol toe en wordt samen met anderen gespeeld. Ook is bij sport voor veel mensen vaak het monotone en het eenzame een drempel, plus het idee dat ze in een sportschool niet weten wat ze zouden moeten doen, en dus is iets als padellen perfect; je beweegt en hebt tegelijkertijd lol! Speelsgewijs sporten is daarom een van de beste manieren om je beweging te krijgen. Vanuit een gezondheids -en sociaal perspectief is het dus alleen al een goed idee om een keer te gaan proberen. 

 

Padel, jawel!

 

Met het gezondheidsargument kom je echter niet zover; dan kan je zo’n beetje elke sport gaan uitproberen die een spel -of wedstrijdelement introduceert. Wat maakt padellen, bijvoorbeeld bij Valkencourt Valkenswaard, nou zo tof? Bij padel gebruik je in principe de basisregels van tennis; je speelt in duo’s en met rackets (al zijn padelrackets anders dan tennisrackets: dikker en lichter) en er hangt een net tussen de twee teams, én de bal mag 1x stuiteren voordat je hem terugslaat. Het grote verschil? Bij padel mag de bal 1x stuiteren… op élk oppervlak. Yep, de muren zijn fair game. Als de bal dus hard op de muur voor je stuitert, mag je in een backswing hem gewoon weer over het net krijgen. De bal is enkel ‘uit’ als hij helemaal van de baan af wordt geslagen, dus nog voorbij de muren, óf als hij twee keer stuitert. Dit spelelement voegt veel creativiteit en lol toe aan de sport, en is de grootste reden waarom zoveel mensen spelen. 

 

Padel is dus leuk, creatief, gezond en écht voor iedereen. Dus, wanneer ben jij op een padelbaan Padel limburg te vinden?