Op vakantie in België of Nederland? Wij geven tips!

Op vakantie in België of Nederland? Wij geven tips!

24 January 2023 Off By Margie

Hoewel veel mensen graag een ver-van-huis-vakantie plannen met exotische bestemmingen en avonturen, zijn er talloze unieke mogelijkheden binnen de landsgrenzen van Nederland en België. Of je nu een duik in de cultuur wilt nemen, het lokale eten wilt proeven, of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, het organiseren van een vakantie in één van deze landen is een leuke manier om een andere dimensie toe te voegen aan je reis.

Steden in Nederland en België

Als je een stedentrip wilt plannen, staan ​​de steden in Nederland en België bol van de historische gebouwen, schilderachtige straatjes en andere culturele bezienswaardigheden. In Nederland kun je naar Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag, terwijl in België de steden Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel op je lijst kunnen staan. Voor een vakantie België zijn er genoeg mooie plekken om te bezoeken.

Elke stad heeft zijn eigen unieke smoelwerk, waaruit de geschiedenis en cultuur van het land blijkt, en er zijn tal van manieren om deze bezienswaardigheden te verkennen. Ga rondreizen met een hop-on hop-off bus, maak vrienden met de lokale bevolking, of kijk gewoon rond en laat je verleiden door de prachtige architectuur. Verblijf ondertussen in een Van der Valk Nederland om heerlijk uit te kunnen rusten.

Natuur in Nederland

Voor degenen die meer tijd in het platteland willen doorbrengen, biedt Nederland en België een geweldige selectie van kust- en binnenlandse bestemmingen, met prachtige natuurgebieden, schilderachtige dorpjes en pittoreske kastelen. In Nederland in het hooggelegen Nationaal Park De Hoge Veluwe, het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de bossen van de Veluwe en de zandverstuivingen van de Noordzee.

Natuur in België

In België vind je het Nationaal Park Hoge Kempen, het Nationaal Park de Hoge Venen en de Ardennen, die allemaal perfect zijn om te wandelen, te fietsen en te genieten van het prachtige landschap. De liefhebbers van sportieve activiteiten zullen zeker hun gading vinden in België. Vanuit het hele land zijn er vele locaties waar je kan genieten van een uitdagende sportieve activiteit. Of je nu op zoek bent naar een actieve daguitstap of een avontuurlijke vakantie, België heeft het allemaal te bieden.

Voor de avonturiers zijn er tal van avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Trek eropuit en ga klimmen of bergbeklimmen in de Ardennen. Ervaar het gevoel van vrijheid als je een paraglide maakt of een aantal kilometers gaat kajakken. Maak een off-road tocht met een quad of een buggy en ontdek de prachtige natuur van België.

Of je nu kiest voor een stedentrip of een meer landelijke vakantie, Nederland en België bieden een scala aan culturele en natuurlijke ervaringen. Van het verkennen van schilderachtige steden tot het ontdekken van een prachtig landschap, je zult ongetwijfeld veel onvergetelijke momenten meenemen naar huis.