Gewone fiets? Nee, elektrisch!

Gewone fiets? Nee, elektrisch!

16 May 2023 Off By Margie

Fietsen doen we al sinds jaar en dag. Maar tegenwoordig is de elektrische fiets in het leven geroepen. En ja? Waar kies je dan voor? Heb je ooit overwogen om een elektrische fiets aan te schaffen? Er zijn zoveel voordelen aan verbonden. In deze blog zullen we de voordelen van een elektrische fiets bespreken en waarom het een geweldige keuze is ten opzichte van een 'gewone' fiets. Lees je mee?

Gemakkelijk trappen, minder inspanning

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is dat je met gemak kunt trappen, zelfs bij tegenwind of heuvelachtig terrein. De elektrische motor geeft je een extra duwtje in de rug, waardoor je minder inspanning hoeft te leveren. Dit maakt fietsen een stuk minder vermoeiend en ideaal voor langere afstanden.

Sneller op je bestemming

Door die motor ga je dus ook een stuk harder vooruit. Dat betekent dat je veel sneller op de plaats van je bestemming bent als je met je fiets van plek naar plek gaat. Dat motiveert ook om de fiets te pakken in plaats van de auto. Het maakt soms qua snelheid niks uit en dan is het wel zo goedkoop en gezond om de fiets te kiezen.

Milieuvriendelijk vervoermiddel

Door vaker de elektrische fiets te gebruiken, verminder je je CO2-uitstoot en help je het milieu te beschermen. Het is een echte win-win situatie wanneer je kiest voor elektrische moederfietsen. Het kost veel minder grondstoffen om een fiets te maken en ook stoot je geen gevaarlijke stoffen uit wanneer je de fiets verbruikt. Je gebruikt immers geen benzine. Het is een goed moment om te kiezen voor een elektrische fiets met riemaandrijving.

Gezondheidsvoordelen op een rijtje

Hoewel je misschien denkt dat een elektrische fiets minder inspanning vereist, kun je nog steeds profiteren van de lichamelijke voordelen van fietsen. Je traint nog steeds je spieren, verbetert je cardiovasculaire gezondheid en verbrandt calorieën. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel ondersteuning je wilt van de elektrische motor, waardoor je kunt blijven werken aan je conditie. Het vereist minder inspanning als je dezelfde hoeveelheid kilometers wilt afleggen op dezelfde snelheid maar je zal sneller de fiets pakken en zo alsnog meer bewegen dan je wellicht nu doet.

Geschikt voor alle leeftijden en condities

Elektrische fietsen zijn niet alleen bedoeld voor jongere mensen. Ze zijn ook ideaal voor oudere mensen, mensen met een lichamelijke beperking of mensen die graag langere afstanden willen afleggen zonder uitgeput te raken. Met een elektrische fiets kun je blijven genieten van fietsen, ongeacht je leeftijd of fysieke conditie.